W sobotę 6 grudnia w Suwałkach odbył się Mikołajkowy turniej kickboxingu. Był to czwarty i zarazem ostatni turniej w ramach cyklu ,,Wojownicy Fight 2025″.
Rafał Tyszko wygrał wszystkie walki podczas całego cyklu
Noc. Cisza, która powoli przykrywa codzienny pośpiech. Przed wejściem do szkoły choinki rozświetlają mrok ciepłym światłem — jakby na chwilę zatrzymywały czas. Gdzieś obok cichnie natłok spraw, dzwonków, rozmów i obowiązków. Zostaje spokój, refleksja i oczekiwanie. W tym przedświątecznym wyciszeniu chcemy życzyć Wam Wesołych Świąt — pełnych światła, bliskości i chwil, w których naprawdę można odetchnąć. ✨🎄 ... Zobacz więcejZobacz mniej
❗ Wycieczka do Białegostoku i Supraśla❗Dnia 19.12 uczniowie Szkoły Branżowej I stopnia wzięli udział w projekcie Ministerstwa Edukacji Narodowej pn. „Wyjście z klasą”.Wyjazd rozpoczął się w Białymstoku, gdzie w lokalu Logic Games uczniowie rozwijali umiejętności pracy zespołowej i komunikacji podczas rywalizacji w paintballu laserowym oraz rozwiązywania zadań logicznych w tematycznych pokojach zagadek.Kolejnym punktem programu było zwiedzanie Pałacu Branickich, podczas którego uczestnicy poznali historię obiektu, jego właścicieli oraz miasta Białystok, a także podziwiali bogatą architekturę.Następnie grupa udała się do Supraśla, gdzie rozpoczęła zwiedzanie od Muzeum Sztuki Drukarskiej i Papiernictwa. Uczniowie zapoznali się z historią druku oraz mieli okazję samodzielnie wykonać zakładki do książek i zadrukować papier przy użyciu dawnych maszyn. Kolejnym etapem było Muzeum Ikon, w którym poznali dzieje prawosławia oraz znaczenie ikon w kulturze i sztuce sakralnej.Po przerwie obiadowej odbyły się warsztaty z dekorowania torcików wedlowskich, które dostarczyły uczestnikom wiele radości i pozwoliły wykazać się kreatywnością. Wycieczkę zakończył spektakl pt. „O co biega?” w Teatrze im. Aleksandra Węgierki.Wyjazd był dla uczniów cennym doświadczeniem, podczas którego mogli w praktyce rozwijać umiejętności współpracy, komunikacji i logicznego myślenia, a także poszerzyć wiedzę historyczną i kulturową. Różnorodność zaplanowanych działań sprzyjała integracji grupy i kreatywności, pokazując, że nauka poza szkołą może być wartościowa, inspirująca i angażująca. ... Zobacz więcejZobacz mniej
Dzisiejszy dzień upłynął w wyjątkowo ciepłej, świątecznej atmosferze 🎄Szkolne jasełka, kolędy i wspólne dzielenie się opłatkiem przypomniały nam o tym, co w Świętach najważniejsze. Miłym akcentem były również świąteczne życzenia skierowane do całej społeczności szkolnej oraz czas spędzony razem w klasach podczas spotkań wigilijnych. Dziękujemy wszystkim za ten piękny dzień ✨❤️🎄WESOŁYCH ŚWIĄT🎄❤️ ... Zobacz więcejZobacz mniej
17 grudnia 2025 r. w siedzibie Powiatowego Urzędu Pracy w Gołdapi odbył się finał IX edycji Konkursu Wiedzy o Rynku Pracy.W konkursie wzięli udział uczniowie ponadpodstawowych szkół powiatowych: Liceum Ogólnokształcącego im. Jana Pawła II w Gołdapi i Zespołu Szkół Zawodowych w Gołdapi.Do finału zakwalifikowało się 5 uczniów naszej szkoły: Dominik Stabiński, Wiktor Gajewski, Krystian Romanowski, Wojciech Kiszkorno, Dorian Bartoszuk . Ten etap odbył się w siedzibie urzędu pracy a jego zasady były zbliżone do teleturnieju „Jeden z dziesięciu”.Na zwycięzców konkursu czekały cenne nagrody w postaci kart podarunkowych o wartości: 2 000 zł, 1 500 zł, 1 000 zł, dodatkowo bonów podarunkowych, gadżetów elektronicznych oraz upominków.Po zaciętej walce, przy dopingu publiczności, nasi reprezentanci zajęli wysokie miejsca.Dziękujemy naszym finalistom i zapraszamy wszystkich uczniów do wzięcia udziału w konkursie w następnym roku. ... Zobacz więcejZobacz mniej
W naszej szkole odbyły się„Warsztaty z Mistrzem – kuchnia Warmii, Mazur i Powiśla w nowoczesnym wydaniu” zorganizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa (KOWR) w ramach kampanii #KupujŚwiadomie. Pod okiem profesjonalnego kucharza Dariusza Barygi, młodzież przygotowała - pierogi z kaszą gryczaną, boczkiem i jajkiem podane na dyniowym musie. Menu zostało skomponowane tak, aby poznać tradycyjne polskie smaki połączone z aktualnymi trendami kulinarnymi oraz podkreślić wartość wykorzystania rodzimych produktów. Zajęcia miały charakter praktyczny i edukacyjny, a uczniowie chętnie angażowali się w pracę, zdobywając nowe umiejętności kulinarne. ... Zobacz więcejZobacz mniej